Wat zijn de kenmerken van een afzetcontainer?

Een afzetcontainer is een container die open is aan de bovenkant. Het is een ideale oplossing wanneer je gescheiden afval wilt inzamelen. Er zijn veel verschillende soorten afzetcontainers, hier lees je meer over de verschillen tussen de containers en hun functie.

Wat is een afzetcontainer?

Zoals aangegeven is een afvalcontainer open en geschikt voor diverse afvalstromen. Het is wel de bedoeling dat je per afzetcontainer een afvalstroom verzamelt. Bijvoorbeeld hout, bouwafval, vertrouwelijke documenten of groenafval. Zowel particulieren als bedrijven en ondernemers kunnen een afzetcontainer huren. Een container huren doe je bij Renewi, d\e specialist op het gebied van afvalinzameling en afvalverwerking. Er zijn afzetcontainers van 3m3, 6m3, 9m3, 12m3, 20m3, 30m3 en 40mr te huren. Afhankelijk van de hoeveelheid afval die vrijkomt bij jouw klus of project, kun je bepalen welk soort afzetcontainer je nodig hebt.

Waar kan een afzetcontainer voor gebruikt worden?

Een afzetcontainers kan gebruikt worden om verschillende soorten afval in te verzamelen, die gescheiden moeten worden. In principe kan een afzetcontainer voor ieder soort klus en voor ieder project worden ingezet. Een heel belangrijk voordeel van afzetcontainers is dat ze op vrijwel iedere gewenste plek rondom uw woning geplaatst kunnen worden. Voorwaarde hiervoor is wel dat de container op een vlakke, stabiele ondergrond geplaatst kan worden, en niet op een hellend vlak. Wanneer je een container huurt, wordt de container door de desbetreffende verhuurorganisatie bij jou op locatie geplaatst door middel van een grote transportwagen. Het is mogelijk om de container tussentijds te laten ophalen, maar het is gebruikelijk om de container eerst helemaal vol te laden en dan af te laten voeren. Veel mensen kiezen daarom bijvoorbeeld tijdens een verbouwing voor een afzetcontainer, omdat ze zo makkelijk hun bouw- en sloopafval kunnen laten afvoeren.

Voor welke soorten afval is de afzetcontainer geschikt?

Dit kan zowel hout als bouw- en sloopafval zijn, groenafval, puin, grofvuil en schroot. Overigens is het natuurlijk wel de bedoeling dat je niet al deze verschillende soorten afval op een grote hoop gooit in de container, maar dat je per afvalsoort een container huurt. Heb je heel veel verschillende soorten afval om weg te gooien, dan is het misschien handiger om even op een neer te rijden naar de milieustraat met een aanhanger. Een container is dus vooral geschikt wanneer je gaat verbouwen en grote hoeveelheden afval hebt om af te voeren.