3 tips van een elektrische garagedeur

Tegenwoordig zie je ze bij bijna elke woning voorbij komen: de elektrische garagedeur. De populariteit van de elektrische garagedeur is natuurlijk niet voor niets zo enorm toegenomen de afgelopen jaren. Alles wordt heden ten dage luxer, moderner en meer geautomatiseerd én zo ook de garagedeuren. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe garagedeur of als je van plan bent een volledig nieuwe garage aan te leggen, dan ligt de elektrische garagedeur zeker het meest voor de hand. De ouderwetse garagedeuren die je met de hand dient te openen, komen bijna nergens meer voor en vanuit het oogpunt van effectiviteit en doelmatigheid is dit natuurlijk geen verrassing. Bovendien hoeft een elektrische garagedeur helemaal niet zo veel te kosten als je op het eerste gezicht zou verwachten. In dit artikel zal ik wat dieper ingaan op drie concrete tips en voordelen van een elektrische garagedeur.

1. Gemakzucht

Met de aanschaf van een elektrische garagedeur breng je een stuk meer gemak in je leven. Voorheen moest je elke keer de auto uitstappen om de ouderwetse garagedeur open te gooien, maar dat is nu verleden tijd. Met een elektrische garagedeur open je de deuren met een simpele druk op de knop en kan je zo je auto de garage inrijden, een heel stuk makkelijker dus!

2. Kosten

Naast het vele gemak en de snelheid die een elektrische garagedeur oplevert, zijn de kosten ook nog eens relatief laag. Ook voor een ouderwetse garagedeur zul je immers moeten lappen en de kosten hiervan zijn niet eens zo veel lager dan die van een luxe elektrische garagedeur. Ook zal de elektrische garagedeur weinig onderhoud nodig hebben en zodoende weinig vaste kosten met zich meebrengen.

3. Veiligheid

Tot slot zorgt de elektrische garagedeur voor een stukje extra veiligheid in huis. Niet alleen is het enorm lastig om in te breken via een elektrische garagedeur, maar ook is het zo dat de elektrische garagedeur stopt met naar beneden gaan zodra er iets onder vast zit; hierdoor wordt de veiligheid in en rond het huis altijd gewaarborgd.

Als jij na het lezen van dit artikel helemaal overtuigd bent van de elektrische garagedeur, neem dan eens een kijkje bij EDB Bakx Zevenbergen voor kwalitatieve elektrische garagedeuren tegen een schappelijk prijs.