Hoe kan ik mijn planten het best mee verhuizen

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen bij het vervoer van planten?

Ongeacht de route, weten wat de juiste manier is om planten te vervoeren tijdens de verhuizing garandeert hun veiligheid en integriteit. In de vrachtwagen kunnen de planten het benauwd krijgen of worden blootgesteld aan overmatige hitte. Bovendien moet er bij de opslag op worden gelet dat ze niet vallen en breken. Dus als je gaat met verhuisbedrijf FS Verhuizingen uit Roosendaal, kijk dan hieronder hoe je de risico’s kunt minimaliseren en jouw planten veilig kunt vervoeren!

Hoe voorzichtig moet je zijn met het vervoer van planten?

Het is normaal dat je in de periode voor de verhuizing al begint met het plannen van de bestemming van alle bezittingen in huis. De verpakking van delicate voorwerpen wordt georganiseerd, de demontage van de meubelen, het vervoer van de auto en de manier waarop de huisdieren zullen worden meegenomen. Maar hoe zit het als er ook planten zijn? Hoe wordt het gedaan?

 

Net als de andere spullen in huis, hebben ook de planten speciale zorg nodig bij het verhuizen, vooral als het om lange afstanden gaat. De hitte in de vrachtwagen en de toestand van de weg kunnen schade toebrengen aan de vervoerde diersoorten, ongeacht hun grootte. Om de impact tijdens het vervoer te minimaliseren, kunt je deze tips raadplegen.

Kleine planten

Voor kleine planten is het ideaal ze te vervoeren in dozen, van hout, plastic of karton. Dit zal helpen om de plant tijdens het vervoer te immobiliseren, om te voorkomen dat takken breken.

 

Als je meer dan één potplant in de doos wilt zetten, gebruik dan papier om de ruimte tussen de potten op te vullen. Men mag niet vergeten dat de kartonnen dozen alleen mogen worden gebruikt voor korte transporten, waarbij het niet nodig is de planten tijdens de reis water te geven. Toch is het van essentieel belang dat overtollig water uit de plantenpotten wordt verwijderd, om beschadiging van de structuur van de bakken te voorkomen.

Middelgrote en grote planten

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen leggen uit dat het ideaal is om grotere planten samen te vervoeren, dat wil zeggen met potplanten naast elkaar. Dit voorkomt dat ze zich in de vrachtwagen verplaatsen, aangezien de ene uiteindelijk als steun voor de andere dient.

 

Ze kunnen bijvoorbeeld aan de zijkanten van de vrachtwagen worden vastgebonden om te voorkomen dat ze vallen. Voorts is het belangrijk de plantenpotten te beschermen, die tijdens het vervoer kunnen worden beschadigd, juist door kleine schokken bij het verplaatsen. Hiervoor is het de moeite waard dekens en karton te gebruiken.