Wat is een tendermanager?

Een tendermanager is heel belangrijk voor een opdrachtgever en een team. Voor sommigen bedrijven is het ook ideaal om zich aan te sluiten bij zo’n management. Zo kan je onder andere extra opdrachten krijgen, door een tendermanager. Heel ideaal voor een bedrijf. Meer opdrachten, meer omzet. Ben je op zoek naar een Tendermanagement? Bij Roger kan je dit verzorgen. Zij geven advies en begeleiding. Door hun krijg jij een stabiele en gegarandeerde omzet. 

Wat kan een tendermanager?

Bij een tender worden selectiecriteria gebruikt om te kijken welke bedrijven de opdracht zouden kunnen uitvoeren, dat wil zeggen dat ze gaan kijken welk bedrijf het best in staat is om deze opdracht uit te voeren. Je hebt bijvoorbeeld een bouw van een appartementencomplex, dan zijn er verschillende bedrijven die dat kunnen doen. Roger heeft tenders in dienst en die krijgen dan een aanvraag van een bedrijf (appartementencomplex bouwen). Zij zoeken dan tenders uit tussen alle aanvragen en kijken zij vervolgens welk bedrijf het beste bij de opdracht past en deze het beste kan oppakken. Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Als tendermanager ben je verantwoordelijk voor een hoop taken. Je moet in kaart kunnen brengen wat de wensen zijn van de opdrachtgever, zodat je het beste bedrijf kan inschakelen voor je opdrachtgever. Je moet ook het samenstellen en het geven van leiding aan een team. Daarnaast ben je ook bezig met de prijsstrategie. Als tendermanager moet je een hoop dingen doen waar je verantwoordelijk voor bent. Zo zijn er nog een hoop taken die je moet doen. Elke opdracht is anders en daarom is het werk ook zo gevarieerd. Door een tendermanager kan jij ook geholpen worden als je jouw bedrijf wilt inschrijven bij een Europese aanbesteding.

Waarom bij een Europese aanbesteding inschrijven? 

Het is voor bedrijven heel gunstig om zich hier in te schrijven. Je kan namelijk door Europese aanbestedingen meedoen met een aanbesteding in ander EU-lidstaten als Nederlands bedrijf. Op deze manier kan je ook aan buitenlandse bedrijven komen en kan je dus een project hebben in het buitenland. Zo maak je meer kans op buitenlandse opdrachten.