Het hebben van beveiliging is van cruciaal belang. Er bestaan een hoop soorten beveiliging. Je hebt onder andere de keuze om te kiezen voor een beveiliger of camerabeelden. De keuze die je maakt is afhankelijk van waarvoor je de beveiliging wilt inschakelen. Het kan ook ideaal zijn om ze allebei tegelijk in te zetten. Tijdens een evenement is een beveiliger onmisbaar. In een winkel is winkelbeveiliging onmisbaar. SERIS staat voor je klaar voor de beste beveiligingen. Camerabeelden zijn onmisbaar. Zo kun je namelijk diefstal voorkomen. Lees het artikel verder om meer informatie te krijgen over de privacy van een klant.
Cameratoezicht in een winkel
Het hebben van camera’s in een winkel is essentieel geworden. De camera’s houden toezicht in de winkel van wat er gebeurd en wat klanten of werknemers doet. Cameratoezicht kan helpen om eigendommen, bezoekers en zelf je eigen personeel te kunnen beschermen. De camera’s zijn alleen een inbreuk op iemands privacy. Om de privacy van mensen te behouden mogen alleen ondernemers camera’s ophangen. De ondernemers moeten ook aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het is ook niet de bedoeling dat jij overal dus ook op de toiletten camera’s gaat ophangen. De inbreuk op iemands privacy moet zo klein mogelijk zijn. Camera’s ophangen in een wc of pashokje is dus ook niet toegestaan. De mensen staan dan ook te bloot op beeld en dat is een te groot schande op iemands privacy. De camerabeelden zijn ook ideaal om diefstal te voorkomen. Je kan namelijk altijd alles terug zien.
De rechten van de klanten die ze hebben
Als klant zijnde moet je weten dat er cameratoezicht is in de winkel. Een winkel moet dit verplicht aan het begin aantonen, zodat de klant ervan op de hoogte is. Je kan de klant over de cameratoezicht informeren door er bordjes op te hangen. Het belangrijkste is gewoon dat het duidelijk is voor een klant dat er cameratoezicht is. Daarnaast heeft een klant recht om de camerabeelden in te zien en het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van persoonsgegevens. De ondernemer mag tevens de beelden van de camera’s niet langer bewaren dan het noodzakelijk is. De richtlijnen die hiervoor genomen worden is, dat de ondernemer de beelden maximaal vier weken mag bewaren. Na vier weken zal de eigenaar van de beelden de camerabeelden moeten verwijderen. Dit geldt niet wanneer er een incident is vastgelegd. Bij een incident kan je denken aan diefstal. Wanneer dit plaats van of een ander incident mag de eigenaar de beelden bewaren totdat het incident afgehandeld is.