Waarom het verstandig is internet providers te vergelijken

Niet iedereen heeft dezelfde wensen wat een internet abonnement betreft. De één vindt snelheid het belangrijkst en de ander vindt juist goedkoop internet het belangrijkst. Toch settelen mensen al snel met wat ze al hebben, terwijl het bijna altijd wel nog goedkoper of sneller kan. Internet vergelijken is zeker verstandig als je al een tijdje niet bent overgestapt. Zo kun je het internetabonnement vinden dat het best bij jouw wensen past. Lees gauw verder waar je op moet letten bij het vergelijken van internet abonnementen.

Prijs en snelheid

Let bij het maken van je keuze voor een internet abonnement thuis, vooral op de verhouding tussen de snelheid en de prijs. Kijk daarbij dus naar de werkelijke internetsnelheid die je zal ontvangen op het betreffende adres. Om die reden is het ook aan te raden om tegelijkertijd een postcodecheck te doen, zo weet je zeker dat je alleen de abonnementen en snelheden vergelijkt die ook echt daadwerkelijk op jouw adres beschikbaar zijn. Via internet vergelijken kun je ook eenvoudig andere aanvullende opties bekijken zoals bijvoorbeeld een Wifi Service. Dit is makkelijk aan te geven in de filters. Zo vind je daar ook de handige veelgebruikte filters zoals ‘geen aansluitkosten’, ‘glasvezel’ en  ‘200 Mb of meer’, zodat je gespecificeerd kunt zoeken naar wat voor jouw van belang is.

Duur levertijd

De levertijd is ook iets om op te letten tijdens het vergelijken, aangezien dit per provider namelijk erg kan verschillen. Zo worden kabelabonnementen meestal het snelst geleverd, meestal zelfs binnen een aantal dagen. En duurt het leveren van glasvezel of VDSL juist langer. Bij de ene provider kan dat een week zijn, en bij andere zelfs vier weken of langer. Heb jij jouw internet snel nodig? Geef de gewenste levertijd dan aan via de filter ‘levering’. 

Hoe stap ik over naar een andere provider?

Heb je je keuze gemaakt en wil je daadwerkelijk overstappen? Dan is de overstap  naar een andere internetprovider zo gemaakt! Je kunt het door jou gekozen abonnement veilig, snel en zonder enige extra kosten direct eenvoudig via Breedbandwinkel.nl aanvragen. Wanneer je via hun bestelt, garanderen zij dat je zo zelfs altijd goedkoper uit bent dan wanneer je overstapt via de provider zelf. Nadat je het gewenste abonnement hebt samengesteld vragen zij naar jouw huidige situatie en jouw contactgegevens. Hiermee zorgen zij ervoor dat je vervolgens naadloos over kunt stappen naar je nieuwe provider. Zo heb je nooit dubbele kosten en kom je ook niet zonder internet te zitten. De beste oplossing dus!