De betrouwbaarheid van linkbuilding

Linkbuilding is het actief verzamelen van links naar je website. Dit is een erg belangrijke strategie om ervoor te zorgen dat je website beter vindbaar is op het World Wide Web. Hoe meer kwalitatieve links je verzameld, hoe hoger je website naar voren toe komt. Het klinkt echter makkelijker dan het in werkelijkheid is. Veel bedrijven schakelen daarom professionele bedrijven in om ervoor te zorgen dat deze strategie ook in de praktijk werkbaar is. Je kan er ook voor kiezen om het zelf te doen. Er zijn echter fouten die je kunt maken, waardoor het de vindbaarheid van je website zelfs kan schaden. De linkbuilding prijzen zijn vaak voordelige dan de gevolgen van de fouten die je kunt maken. Ga je het toch zelf doen, dan zijn dit de voorwaarden waar je rekening mee moet houden. 

De website waar de link van afkomstig is mag geen hoge spamscore bevatten

Het grootste gedeelte van de backlinks zijn ontstaan door het doelbewust plaatsen van links op het web. Het is aan te raden om van deze links de spamscore te controleren. Als er uitkomt dat de backlink een hoge spamscore bevat, kan deze schadelijk zijn voor jouw website. Het is ook verstandig om backlinks die al een tijdje op de website staan te controleren. Het zou kunnen dat deze in de loop der tijd een hogere spamscore hebben ontwikkelt. Er zijn verschillende websites waarop je de spamscore kunt controleren. Je kunt er ook voor kiezen om dit af te nemen bij een linkbuilding bureau.

Pakketten met links kopen van onbetrouwbare leveranciers

In de markt van linkbuilding zijn veel zogenoemde cowboys actief. Deze ‘bedrijven’ beloven gouden bergen, die zij niet waar kunnen maken. Een voorbeeld van veel gebruikte beloftes is het verkopen van pakketten met een grote hoeveelheid aan backlinks. Deze links zijn in veel gevallen niet betrouwbaar. Maar hoe kun je dan op een betrouwbare manier backlinks kopen? Dit kan door met een partij zaken te doen die maatwerk backlinks aanbiedt op basis van een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. De partij gaat aan de slag om een profiel voor jou te creëren dat bestaat uit een evenwichtige verdeling van links die afkomstig zijn uit startpagina’s, blogs, bedrijvenpagina’s en sociale media kanalen. Je herkent een betrouwbare partij onder andere aan de mogelijkheid om periodiek rapportages te ontvangen. Een veel gebruikte periode is bijvoorbeeld een maand.  

Kies een juiste strategie

Een Linkbuilding strategie is een werkwijze die ervoor zorgt dat je website zo hoog mogelijk naar voren komt in de Google zoekmachine. Door een juiste werkwijze te kiezen zal je website ook op de lange termijn beter vindbaar blijven. De strategie zorgt er namelijk voor dat iedere backlink die jij binnen haalt op een zo efficiënt mogelijke manier ten goede komt aan je website. Kies een betrouwbare partij die jou kan adviseren in de keuze van de juiste strategie.