Kan ik high school doen na mijn vwo?

Is het voor jou een droom om high school te volgen in Amerika? Hou die droom dan niet tegen en laat je droom uitkomen. Neem de stap en laat het op je af komen. Ook als jij vwo doet is het mogelijk om een jaar high school te volgen. Je kan alleen jammer genoeg niet meer een high school jaar volgen wanneer je in vwo zes of hoger zit. Het is dus verstandig om dit dus voor vwo zes te doen. Wil jij nog meer informatie of wil je het echt gaan regelen? Information Planet staat dan voor je klaar!

Ik wil graag naar een high school in Amerika na vwo 6, kan dit?

Ben jij een vwo-student en is een high school jaar in Amerika een grote droom voor jou? Wees dan niet getreurd. Het wordt geadviseerd aan een vwo’er om een tussenjaar te nemen voordat die persoon zijn laatste jaar in gaat. Een tussenjaar houdt in dat je een jaartje stopt met school en dat je dan naar Amerika gaat voor een high school jaartje. Na het high school jaartje pak je jouw vwo-studie weer op. Het is wel belangrijk dat je dit informeert en met jouw school over hebt. Iemand van zes vwo mag niet meer naar Amerika toe voor een high school jaartje, omdat de Amerikaanse overheid vindt dat jij het maximale gehaald hebt en jij dus niet meer thuishoort op een high school. Dit is omdat in Amerika volgen alle studenten twaalf jaar les, wat hier in Nederland gelijk staat aan vwo zes. Amerika heeft hier strenge regels.

Een tussenjaar nemen

Tijdens een tussenjaar kan je een hoop gaan doen. Je kan een tussenjaar nemen in het buitenland, maar dat hoeft niet per se. Veel mensen kiezen er wel voor om naar het buitenland toe te trekken. Het buitenland biedt een hoop kansen en mogelijkheden. Voor een poosje naar het buitenland trekken is ideaal wanneer jij een taal wilt verbeteren. Ook kan je tijdens je jaar naar het buitenland gaan als au pair, backpacken en er zijn nog veel andere opties beschikbaar. Een tussenjaar zorgt er ook voor dat jij jezelf ontwikkeld en zelfstandig wordt. Je moet je periode in buitenland alleen zien vol te houden en regelen zonder dat je op iemand kan leunen. Een tussenjaar is dus voornamelijk op ervaring op te doen.