Een nieuwe groene manier van verplaatsing

Tegenwoordig zie je steeds meer verschillende manieren om jezelf door een stad heen te verplaatsen. Je hebt naast gewone ouderwetse fietsen ook de snelle fietsen met accu’s, elektrische steps, elektrische scooters en nu zijn daar de e-choppers bijgekomen. Wil jij na het lezen van dit artikel ook een e-chopper kopen? Het is zelfs mogelijk om een proefrit aan te vragen, heel tof als je het ons vraagt.

Een strategische koop

In het klimaatakkoord is afgesproken dat alle scooters die begrensd zijn tot en met 25 km/u, vanaf 2025 elektrisch moeten zijn. Je loopt dus ruim vooruit op de toekomstige trends. 

Daarnaast stoot je geen CO2 uit en hoef je langs geen enkele pomp te rijden die je tegenkomt. Opladen kan thuis, dit duurt bij een volledig lege accu zo’n 3 uur.

Verschillende maten, uitstraling en snelheden

Afhankelijk van het model heb je verschillende laadtijden, afstanden en motoren. Zo kan het opladen bij enkele modellen slechts enkele uren kosten, bij andere duurt dit al snel zes tot zeven uur. Afhankelijk van de rijstijl van de bestuurder en de grootte van de accu ligt de ‘rij-range’ gemiddeld tussen de 50 en 100 kilometer. Gemiddeld kost een extra accu €200 tot €300,-, deze extra investering raden wij zeker aan als je een e-chopper aanschaft.

Waar ga je de e-chopper voor gebruiken?

Velen zullen de e-chopper gebruiken om op een zondag een lekker stukje te gaan cruisen. Anderen gebruiken hem om zichzelf door een drukke stad heen te verplaatsen zonder de gevaren van een e-step te willen riskeren. Maar hoe leuk zou het zijn om een e-chopper mee te nemen op vakantie? Je kunt met elkaar de camping verlaten in stijl. Hij is handig om een aantal kleine boodschappen mee te vervoeren, de omgeving te verkenning of moeiteloos naar een prachtig uitkijkpunt te rijden voor je nieuwe foto op Instagram.

Enkele leuke plekken om met je nieuwe e-chopper te gaan touren zijn bijvoorbeeld de Veluwe, bossen, steden of je kunt ervoor kiezen om lekker uit te waaien in Groningen. Op zoek naar meerdere mogelijkheden? Lees dan dit artikel voor alle andere leuke locaties in Nederland.