Hoe gaat een woningontruiming in zijn werk?

Een woningontruiming is een tijdrovende en in sommige gevallen ook emotionele aangelegenheid. Het is in veel situaties verstandig om een gespecialiseerd bedrijf de zorg voor jou de ontruiming te laten verzorgen zodat je er geen tijd en kracht in hoeft te steken. Bij Woningontruiming Tilburg ben je aan het juiste adres om uw huis te laten ontruimen. 

Emotioneel betrokken zijn

Vaak ben je emotioneel betrokken bij de ontruiming, ongeacht of het gaat om een ontruiming na overlijden, het opruimen van een ernstig vervuilde woning of een bedrijfsontruiming na faillissement. Het is daarom fijn om een ontruimingsbedrijf in te schakelen die de ontruiming voor je uitvoert. Iedere ontruiming is daarom uniek en persoonlijk, dat is waarom een ontruimingsbedrijf altijd vooraf langskomt voor een kennismaking en een inventarisatie. Tijdens deze afspraak worden al jouw wensen besproken; onder andere wat er met de inboedel gebeurt en welke werkzaamheden het ontruimingsbedrijf gaat doen.

Verloop voor de ontruiming

Het verloop van een ontruiming is altijd anders. Dit hangt af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid spullen, de grootte van de woning maar ook jouw eigen wensen. Aan de hand van de inventarisatie en het bespreken van je eigen wensen, wordt er door het ontruimingsbedrijf een planning opgesteld. 

Verloop van de ontruimingsdag

Wanneer alles is besproken, komt het ontruimingsbedrijf op de afgesproken datum de woning ontruimen. Dit gebeurt erg respectvol en gestructureerd; kamer voor kamer wordt de inboedel gesorteerd en ingepakt. Als alles is ingepakt wordt de inboedel afgevoerd. Afhankelijk van de wensen van de bewoner wordt de inboedel weggegooid, bewaard, opgekocht of opgeslagen. De inboedel kan met behulp van Actie Verhuizingen naar de gewenste plaats worden gebracht. Vaak is de ontruiming binnen één werkdag al afgerond. 

Na de ontruimings dag

Wanneer alles is opgeruimd, begint het ontruimingsbedrijf met de herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het dichten van gaten in de muur, het verwijderen van de vloer en het uitvoeren van simpel tuinonderhoud. De woning wordt helemaal schoon opgeleverd. Daarna wordt de laatste inspectie gedaan door het ontruimingsbedrijf.