Voor- en nadelen van een wasstraten

Steeds meer automobilisten laten hun auto glanzen in de wasstraat. Die onderging de laatste jaren een opmerkelijke evolutie. Daardoor is de wasstraat van vandaag lang niet meer vergelijkbaar met die van enkele jaren geleden. Je auto schoonmaken in de wasstraat is makkelijk, maar er nog zeker nog voordelen aan deze manier van autowassen? Zoals in de wasstraat in Oudenbosch bijvoorbeeld.

De voordelen van de wasstraat: Tijdwinst

De wasstraat heeft heel wat voordelen. Zo is het de makkelijkste manier om je wagen altijd netjes voor te rijden. In plaats van een deel vrije tijd op te offeren, kun je dankzij de wasstraat langer genieten. Met je auto door de wasstraat duurt gemiddeld tien minuten. Wanneer je je auto zelf was, ben je al vlug een halve dag kwijt.

Een wasstraat is milieuvriendelijk

Autowasstraten worden alsmaar milieuvriendelijker. Ze hergebruiken het water. Daardoor gaat er veel minder water verloren dan wanneer je je wagen  zelf wast. Het verschil werd berekend op gemiddeld veertig liter water. Daarnaast gebruiken autowasstraten biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. En dat komt ons leefmilieu zeker ten goede.

Keuze uit meerdere programma’s voor beter onderhoud

Een wasstraat geeft je de keuze uit meerdere programma’s. Het waxen van je auto is er één van. Zo een waslaag doet je auto niet alleen extra glanzen. Het beschermt ook tegen alle weersomstandigheden

Ook de onderkant van je wagen wordt gewassen

Wanneer we onze auto zelf wassen blijft de onderkant onaangeroerd. Voor de levensduur van je auto is het belangrijk dat ook de onderkant regelmatig en grondig wordt aangepakt. Modder, vocht en pekel (zout) in de winter doet je auto sneller roesten.

De nadelen van een wasstraat

Wasstraten ondergingen de laatste jaren een geweldige evolutie. Daar waar vroeger zo’n wasstraat regelmatig voor krassen zorgen, is dat vandaag nauwelijks nog het geval. En de jongste jaren worden moeilijk bereikbare plaatsen zoals de onderkant van de deurhendel, de binnenkant van de wielkasten en de onderkant van de spatborden beter en beter bereikt.  In de wasstraat moet je wél rekening houden met een wachttijd, zeker in het weekend. Maar dat weegt lang niet op tegen de tijd nodig voor het zelf wassen van je auto. Het basisprogramma in een wasstraat is wél relatief duur? Maar dat alles weegt lang niet op tegen de vele voordelen die autowasstraten ons bieden.