Wat kost een ontruimingsbedrijf?

Door een huis te laten ontruimen bespaar je een hoop tijd én stress. Een ontruimingsbedrijf heeft de woning vaak binnen één werkdag leeg en laat het huis netjes achter. Dit is ideaal als je een woning snel moet opleveren of druk bent met andere zaken. Maar wat kost het inschakelen van een ontruimingsbedrijf eigenlijk? Wij zetten de kosten op een rijtje.

Gemiddelde kosten van een woningontruiming

De gemiddelde kosten van een woningontruiming liggen tussen de €800,- en €2500,-. De precieze prijs is afhankelijk van het aantal kamers, de grootte van de kamers en het aantal spullen dat er in de woning staan. Voor aanvullende services – zoals het schoonmaken van het huis – worden soms extra kosten in rekening gebracht. Vraag van te voren een offerte aan bij verschillende bedrijven en kies altijd voor een erkend bedrijf. Ontruimingsbedrijf Goedkoop Ontruiming staat bekend om haar snelle, discrete en voordelige service. Dit bedrijf maakt bovendien altijd een offerte op maat waardoor je een eerlijke prijs betaalt voor het werk dat verzet moet worden. Het ontruimingsbedrijf kan in verschillende situaties een helpende hand bieden. Bijvoorbeeld na een overlijden, bij een vervuilde woning of als een senior gaat verhuizen. Ook als je met spoed een woning moet ontruimen staat het bedrijf voor je klaar.

Verhuisbedrijf of ontruimingsbedrijf?

Als je een woning gaat ontruimen – bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen – kun je er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een verhuisbedrijf zoals Actie Verhuizingen helpt je met het vervoeren van je spullen van de oude naar de nieuwe woning. Aanvullende diensten zijn het inpakken van alle spullen en het schoon achterlaten van de woning. In principe lijken de diensten van een verhuisbedrijf of ontruimingsbedrijf erg op elkaar. Een verhuisbedrijf is echter een goede optie als je geld wilt besparen en meer werkzaamheden zelf wilt uitvoeren. Huur het bedrijf bijvoorbeeld alleen in om te helpen bij het inpakken en begin zelf met het opruimen en ontruimen van de woning. Onze tip? Inventariseer het werk dat verzet moet worden en bedenk wat je zelf wilt en kunt doen en wat je wilt uitbesteden. Vraag vervolgens offertes aan bij verschillende verhuis- en ontruiming bedrijven en maak een keuze die goed bij jou en je wensen past.