Wat is werkplekbeheer precies? 

Een werkplek is voor veel medewerkers erg belangrijk. Wanneer de werkplek van al het personeel goed is ingericht binnen een bedrijf, zorgt dit automatisch voor een soepele manier van werken. Hoe zorg je ervoor dat de werkplekken goed geregeld zijn? Werkplekbeheer via DvD-ICT houdt in dat alles op IT gebied wordt geregeld, zodat jouw systemen goed werken. Meer weten over werkplekbeheer? Lees dan zeker even verder. 

Het belang van een goede werkplek

Werkplekbeheer door DvD ICT staat voor het beheren en onderhouden van de werkplekken. Een werkplek kan van alles zijn. Denk aan een bureau met computer op kantoor, een werkplek in de bouw of een klaslokaal waar lesgegeven wordt. Eenvoudig gezegd omvat werkplekbeheer alles wat nodig is om iemand goed te laten functioneren op zijn of haar werkplek. Dit is erg belangrijk, wanneer je geen goede computer hebt, kan je ook geen facturen mailen bijvoorbeeld. 

IT beheer

Bij IT beheer is werkplekbeheer een aspect wat erg van belang is. De IT experts van een bedrijf zorgen ervoor dat alle software en hardware in huis wordt gehaald om de werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij moet er gezorgd worden dat alle benodigdheden voor een werkplek aanwezig zijn, zoals computers, laptops, tablets en printers. Alles wordt goed aangesloten en geïnstalleerd. Zo kunnen jij en jouw medewerkers snel van start! 

Is werkplekbeheer duur? 

De reguliere kosten voor werkplekbeheer verschilt per aanbieder. Ook zijn er verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Daarnaast valt werkplekbeheer vaak binnen een compleet IT beheer pakket, inclusief netwerkbeheer en systeembeheer. Dit valt dan allemaal onder de ‘online werkplek’ of ‘moderne werkplek’. Bekijk op de website van DvD-ICT wat er allemaal mogelijk is.