De top 3 containers voor een sloopklus, verbouwing of tuinbeurt

Heb je grootse plannen om je woning, tuin of schuur onder handen te nemen? Ga je bijvoorbeeld een schuurtje slopen of de tuin eens flink onder handen nemen en je coniferen vervangen voor een fraaie schutting? Dan heb je natuurlijk van alles nodig om je klus goed uit te kunnen voeren. Een van de accessoires die je dan niet kunt missen, is een grote afvalcontainer, zoals een Budgetbak uit Etten-Leur. Een goedkoop te huren afvalcontainer of puincontainer maakt jouw klus een stuk eenvoudiger. Maar wat zijn precies de drie beste containers die je kunt huren als je een grote klus te doen hebt? Lees snel verder en ontdek het antwoord op deze vraag!

1. Een container voor bouwafval

Slopen ligt de meeste mannen wel, als we het tv-programma Help mijn man is een klusser mogen geloven! Heb je plannen om bijvoorbeeld een bijkeuken, een schuur of een aanbouw te gaan slopen om deze te vervangen door een moderne uitvoering? Dan heb je uiteraard een container nodig, zoals BudgetBak uit Etten-Leur, om je algemene bouwafval in te kunnen deponeren. Qua kosten kun je voor zo’n 250 tot 300 euro per 3 m3 een container huren om je bouwafval kwijt te kunnen. Een prima én voordelige keuze voor elk sloopproject!

2. Een container voor tuinafval

De tuin op de schop nemen levert vaak ook flink wat afval op. Want wat moet je met al die coniferen, struiken of met je afgedankte grasmat? Natuurlijk: dumpen in een geschikte afvalcontainer voor tuinafval. Een container huren om je tuinafval in te gooien, is gelukkig erg voordelig. Gemiddeld kun je rekenen op een container die je tussen de 150 en 200 euro kost voor 3 m3 tuinafval. Doen dus, want dat is erg voordelig!

3. Een container voor dakafval

Ga je je dak renoveren en nieuwe latten en pannen op je dak leggen? En komt er daarbij mogelijk asbest vrij? Dan heb je een speciale container nodig om je dakafval te laten afvoeren. Omdat er gevaarlijke stoffen kunnen vrijkomen bij het renoveren van daken, is dakafval een relatief duur soort afval. En dat merk je terug in de prijzen van het huren van dit type container. Voor het afvoeren van 3m3 dakafval ben je qua containerhuur tegenwoordig minimaal zo’n 700 euro kwijt, met een uitloop naar 750 euro per container. Dat is flink prijzig, maar onvermijdelijk als je jouw dakafval snel en efficiënt wil afvoeren.