Vijf populaire steden om te gaan studeren in het buitenland 

Iedere cultuur heeft haar eigen charme, toch voelen we ons sneller tot de ene cultuur aangetrokken dan de andere. Het kan liggen aan de cultuur die je gewend bent of je opvoeding. Een ding is in ieder geval zeker, een uitwisseling naar het buitenland is een ervaring om nooit meer te vergeten. Met een uitwisseling via YFU weet je zeker dat alles goed geregeld wordt.

Londen heeft veel te bieden

The Big Ben, Tower Bridge en the London Eye. Je ziet het allemaal in Londen natuurlijk. Ook om te studeren is Londen een geweldige stad. Zo hebben ze elke dag een na het werk een borrel in de pub. Het is dus niet alleen een vrijmibo, maar ook een dimibo en womibo. Je zal veel Engels moeten spreken in Londen, zo verbetert je taalvaardigheid enorm. Misschien kun je na het semester wel een Cambridge-certificaat halen. Dat is een mooie toevoeging op je cv. Een ander voordeel is dat het niet lang vliegen is. Mocht je een weekendje terug naar huis willen, dan ben je zo weer terug in Nederland. Londen heeft maar liefst zes vliegvelden in de buurt zitten. 

Berlijn, historisch en levendig

De Berlijnse muur is bij veel Nederlanders wel bekend. Het verdeelde Berlijn in twee gedeelten, met aan de ene kant de communisten en aan de andere kant de kapitalisten ofwel het Westen en het Oosten. Gelukkig is dat verleden tijd voor de mensen in Berlijn. Het is een zeer artistieke stad geworden met veel invloeden vanuit het buitenland. Toch is de Duitse glorie er nooit vergaan. Voor een technofeestje of foodtruck hoef je niet lang te zoeken in Berlijn, ze hebben er genoeg. Alleen op school maken Duitsers geen grappen, ze zijn erg streng en punctueel ingesteld. Je zal inzet moeten tonen voor een goed cijfer.

Liever naar de zon? Ga naar Barcelona

Barcelona is onder meer bekend van de voetbalclub FC Barcelona, het team waar Lionel Messi een groot deel van zijn carrière gevoetbald heeft. In Barcelona schijnt de zon een stuk meer dan in Nederland. Je hebt er dan ook de Spaanse gezelligheid op elke hoek van de straat. Ook de tapasgerechten en de sangria mogen we niet vergeten. Studeren in Spanje is zeker een aanrader.