Heftruck: ken jouw voordelen en toepassingen

Heftrucks zijn compacte, robuuste machines die een goede mobiliteit en hefvermogen combineren. Met elektrische of verbrandingsmotoren (benzine of diesel) behoren vorkheftrucks tot de populairste uitrustingsstukken in de industrie, vooral bij logistieke activiteiten.

 

Deze veelzijdige en functionele machines optimaliseren de verplaatsing van grondstoffen, inputs en andere hulpbronnen door de fysieke inspanning van de bedieners te verminderen. Behalve in magazijnen en distributiecentra worden vorkheftrucks ook gebruikt op bouwterreinen, industrieterreinen en binnen fabrieken.

 

De behoefte aan heftrucks in een bedrijf, vooral in die met een groot volume aan vrachtverplaatsingen, is evident. De hoge prijs kan echter het budget van de onderneming in gevaar brengen. In die zin is het heftruck huren in Breda een uitstekende optie.

Wat zijn de voordelen van vorkheftruck verhuur?

1. Lage kosten

Huren is natuurlijk veel goedkoper dan kopen. Het brengt immers geen onderhoudskosten met zich mee. Het verhuurbedrijf zorgt voor gespecialiseerde arbeid en je hoeft zich geen zorgen te maken over reserveonderdelen. Bovendien legt je geen waarden vast met een hoge investering en kunt je het budget vrijhouden voor andere behoeften die zich kunnen voordoen.

2. Opties van geschikte modellen

Elk bedrijf heeft een specifiek profiel van eisen en naar gelang van het soort lading, de grootte van de magazijnen en bepaalde aspecten van de uitrusting zelf. Als je huurt, vindt je verschillende modellen en kiest je het model dat het best aan jouw behoeften beantwoordt.

3. Snelle vervanging in geval van defect

Als het product beschadigd is of een onderdeel defect is, zal het verhuurbedrijf het materiaal snel vervangen, zodat geen tijd wordt verspild met correctieve reparaties.

4. Gegarandeerd Onderhoud

Als de apparatuur defect raakt of bepaalde onderdelen beschadigd raken, valt het onderhoud onder de verantwoordelijkheid van de verhuurder. Eis het contract en lees aandachtig jouw rechten en plichten bij het contracteren van de dienst.

5. Flexibiliteit

Door voor verhuur te kiezen, kunt je heftrucks aan jouw vloot toevoegen of eruit verwijderen wanneer de vraag verandert of volgens de seizoensgebondenheid (beperkte periode in overeenstemming met het bedrijf).

6. Vermogen om verschillende modellen te leren kennen

Als je merkt dat de vraag toeneemt en je denkt dat kopen een haalbare optie is, weet je welk model vorkheftruck het best aan de behoeften van jouw bedrijf voldoet en kunt je met meer assertiviteit tot aankoop overgaan. Heb je een Lumag trilplaat nodig? Dat kan hier.