Brabus en Mercedes, hoe is het nu?            

Als je denkt dat Brabus een kleiner broertje is van Maybach, het luxemerk van Mercedes, dan denk je verkeerd. Brabus is namelijk een Duits tuningsbedrijf uit Bottrop. Ze specialiseren zich nu in Mercedes, maar deden vroeger de andere wagens van de groep, zoals Maybach, Chrysler, Smart of Dodge. Maar nu, vooral Mercedes.

 

Wat is Tuning?

 

Het feit dat je de vraag stelt, is niet echt een goed teken. Het is wel een heel normale vraag, want je kan zowat alles aan een auto aanpassen. Binnen of buiten, een lichte tuning met enkele spoilers of nieuwe kleuraccenten. Of zelfs gewoon maar Mercedes velgen van MW Wheels.

 

Vooral jongeren kunnen zich in het wereldje uitleven. Hierdoor heb je heel veel bedrijven die zich op deze markt hebben gegooid. Voor velen is het een hobby, met heel wat beurzen, evenementen en races, denk maar aan de films van The Fast & Furious. Niet te vergeten, het tunen van deze wagen is van alle tijden, zelfs in de jaren 30 en 40 had je een heuse hot rod-cultuur in de Verenigde Staten.

 

Wie is Brabus?

 

Brabus als naam is een samenstelling van twee namen, de achternamen van Bodo Buschmann en Klaus Brackmann. Het is wel vooral het project van Bodo Bruschmann, omdat je volgens de Duitse wetten altijd met twee personen moet zijn om een bedrijf op te richten. Onmiddellijk na het oprichten verkocht Brackmann zijn aandelen.

 

Buschmann vond geen auto naar zijn zin. Hij wou een Mercedes die iets meer gepolijst was, maar de bedrijven die hij vond konden niet wat hij wou. Dus, Brabus werd gestart. Zijn aanpassingen vielen zo in de smaak dat ook andere Mercedes-eigenaren kwamen aankloppen.

 

Brabus is een onafhankelijk bedrijf dat geen eigendom is van Mercedes, maar specialiseert zich wel in hun wagens. Een van hun concurrenten is Mercedes-AMG. Beide richten zich op de High-performance markt. Alleen is AMG wel eigendom van Mercedes.

 

Waarom Brabus?

 

Een Mercedes Brabus vind je niet zomaar bij de dealer. Je kan kiezen om jouw motor aan te passen of andere dingen in de wagen. Als je wil gaan voor een Brabus, dan weet je dat ze altijd dat beetje meer doen met en voor jouw wagen.