Portofoons in opkomst

Walkie talkies wie had ze vroeger niet? Ze ziet ze nu nog steeds overal, kijk maar eens aan kinderen die er mee spelen of mensen die ze gebruiken voor wintersport. Je ziet ze overal opduiken op verschillende plekken. Dit is hetzelfde voor portofoons. In verschillende branches zijn ze onmisbaar denk maar eens aan evenementen.

Verschil portofoon en walkie talkie

De apparaten zijn ongeveer hetzelfde. Het grootste verschil tussen twee zijn de:

  • Grote bereik
  • GPS
  • Repeaters

Portofoons zijn meestal zwart van kleur in tegen stelling van walkie talkies. Dit komt dat walkie talkies voornamelijk worden gebruikt door kinderen om mee te spelen. Hierdoor zijn in veel vrolijke kleuren beschikbaarheid. Portofoons worden meestal gebruikt door professionals in het werkveld. Denk maar eens aan de beveiliging, bouw of in de evenementen. Daarnaast worden portofoons ook gebruikt door recreanten.

Een ander groot verschil is dat de walkie talkies een vergunning vrij apparaat is. Hij maakt gebruik van de PMR446 standaard. Hierdoor wordt er 446Hmz Frequentie afgegeven en hierdoor hoeft er geen vergunning worden gegeven.

Waar gebruiken mensen een portofoon voor?

De meeste mensen gebruiken portofoons voor hun werk. Hiermee kunnen ze makkelijk communiceren met de collega’s. In de supermarkt is de portofoon niet weg te denken. Je ziet bijna geen supermarkt meer waar werknemers geen oortje in hebben die is verbonden met een portofoon. Een merk wat veel wordt gebruikt is Motorola portofoons. Motorla is een Amerikaans bedrijf ze verkochten eerst ook autoradio’s. In 2015 heeft Motorla een deel van haar bedrijf verkocht aan Google.

Voordelen van een portofoon

Een groot voordeel is dat de andere gebruikers van de portofoon je meteen horen. Hierdoor komt jouw bericht meteen aan bij de ontvanger en hoef je niet te wachten op antwoord. Als er een noodgeval is dit erg handig. Zo krijg je meteen antwoord.

Door de portofoon ben je met een grote groep mensen in contact. Daardoor is er altijd wel iemand die je kan helpen. De meeste portofoons kunnen tegen een stootje in tegenstelling van een telefoon. Hierdoor hoef je niet meteen het scherm te vervangen.

Een portofoon kopen kan het beste doen bij een speciaal zaak.