Hoe kies je de beste fiets leverancier?

Een nieuwe fiets kopen is meestal niet iets wat je zomaar even tussendoor op een dinsdagmiddag doet. Aangezien een fiets aan aantal jaren meegaat, is het absoluut de moeite waard de tijd te nemen en meerdere modellen uit te proberen. Zo weet je zeker dat een fiets precies past bij jouw wensen.

Daarnaast is het van belang goed te letten op de leverancier van de fiets. Je zult namelijk, net als met een auto, een goede service partner moeten vinden die kan zorgen voor het juiste onderhoud van je fiets. Carl Veeke Tweewielers Klundert is bijvoorbeeld een partner waar je niet alleen je fiets kunt aanschaffen, maar die er ook voor zorgt dat je lang van je aankoop kunt genieten.

Aanbod

Bij het vinden van een goede leverancier, zul je allereerst moeten kijken naar het beschikbare aanbod van fietsen. Je kunt bijvoorbeeld naar een merk-dealer gaan die zich specialiseert in een bepaald merk. Hierdoor krijg je waarschijnlijk meer specialistische kennis, maar wellicht ook minder keuze.

Het alternatief is dat je naar een leverancier gaat die meerdere merken in zijn assortiment heeft. Hierdoor is er wellicht minder specifieke merk-kennis in huis, maar heb je wel veel meer keuze uit een breder aanbod.

Budget

Bij een nieuwe fiets hoort een budget, wat afhankelijk van je wensen ontzettend uiteen kan lopen. Het is dus zaak om een goede inschatting te maken van hoeveel je aan een nieuwe fiets wilt besteden. Een goede leverancier zal allereerst proberen in te schatten wat er mogelijk is met jouw wensen en budget en zal daarna proberen samen een goede compromis te vinden.

Service

Sommige leveranciers bieden slechts een eerste “beurt” aan na de verkoop. Andere leveranciers bieden soms een heel serviceplan en verzekering aan wat over meerdere jaren kan lopen.

Bij het kiezen van een leverancier is het dus belangrijk goed na te vragen wat de kosten en mogelijkheden qua service zijn. Hierdoor maak je geen onnodige kosten en kom je ook niet voor vervelende verrassingen te staan.