Huurrecht advocaat van Rechtnet nodig?

Net als de meeste zaken in het leven heeft huren voor- en nadelen. Als huurder kan je in een dispuut verwikkeld raken met je verhuurder. Wie weet heb je dan een huurrecht advocaat van Rechtnet nodig om de zaken uit te klaren.

Waarom zou je huren?

Misschien ben je avontuurlijk van aard en weet je niet waarheen het leven je zal voeren. Het zou zomaar in je op kunnen komen om een grote reis naar verre oorden te ondernemen. In dat geval kan je als huurder je huurcontract opzeggen en met de noorderzon vertrekken zonder dat je hier nog kosten hebt lopen. Je staat op je vrijheid. 

Een andere reden om te huren zou kunnen zijn dat je niet wil opdraaien voor de kosten van eventuele reparaties. Stel je voor dat je budget je zou toelaten een oud huisje te kopen. Je loopt dan het risico enorme bijkomende bedragen te moeten ophoesten aan de reparatie van een lekkend dak of een vochtige binnenmuur. Als je huurt, is het de huisbaas die de kosten betaalt in zo’n geval. Kom je er samen niet uit, kan je nog altijd een huurrecht advocaat van Rechtnet contacteren.

Redenen om niet te huren?

Misschien denk je al aan je pensioen en wil je een appeltje voor de dorst opbouwen. Huren is dan niet de beste optie, want het geld dat je er maandelijks aan besteedt, is weg. En het huis waarin je woont wordt op geen enkele manier het jouwe, ook al kost het je heel wat. De beslissing over eventuele verfraaiingswerken ligt ook niet bij jou als huurder, dus de kans dat je op die lelijke muur moet blijven kijken, is vrij groot. Het hangt van je huisbaas af wat ermee gebeurt. En dan is er nog de jaarlijkse huurverhoging die als het zwaard van Damocles boven je hoofd hangt.

Huren is een keuze

Jij moet zelf uitmaken of huren de beste keuze voor je is. Ga je ervoor, dan kan je bij eventuele problemen steeds bij een huurrecht advocaat van Rechtnet terecht om advies in te winnen.