Leukste hobby’s voor een creatief persoon

Ben jij op zoek naar een hobby waarmee je jezelf kunt uitdagen? Waar je niet binnen de lijntjes of regeltjes hoeft te blijven en elke dag iets anders zou kunnen doen? Wij zetten de leukste hobby’s voor jou op een rijtje. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen resin art te maken, schilderen, servies decoreren of deelnemen aan een cursus origami. Of denk aan groter project; een epoxy tafel.

Fotografie

Weet jij niet helemaal hoe je het beste van start kunt gaan met fotograferen? Er zijn in Nederland talloze cursussen. Je hebt bijvoorbeeld cursussen van één dag maar ook voor langere periodes, daarnaast kun je er een hoop creativiteit in kwijt. Bedenk voor jezelf maar eens hoeveel verschillende foto’s er zijn waar jij jezelf in kunt specialiseren. Zo kun je aan de slag als evenementfotograaf, luchtfotograaf of je kunt de mooiste aspecten van het Nederlandse buitengebied op de foto zetten. Kortom, binnen de fotografie is er écht voor iedereen wat wils.  

Schrijven en bloggen

Beide zijn totaal verschillend maar je kunt er zeker je creativiteit in kwijt. Heb jij een passie voor lezen, schrijven en ben jij goed in het enthousiast maken van je lezers? Dan is het schrijven of bloggen echt iets voor jou. Je kunt je eigen boek of blog beginnen over een onderwerp wat jou écht aanspreekt. Zo kun je schrijven over je favoriete gerechten, culturen of landen waar jij op vakantie bent geweest. Geef de lezer iets wat ze nergens anders kunnen krijgen. Dit kunnen bijvoorbeeld tips voor tijdens je vakantie zijn of een nét andere twist aan een populair gerecht.

Bloemschikken

Wil jij mensen verblijden met je nieuwe hobby? Met bloemschikken zit je altijd goed, wij kennen namelijk niemand die het niet leuk zou vinden om verrast te worden met een prachtig boeket. Wil jij je hobby nét een stapje hoger tillen? Probeer je nieuwe creaties te verkopen op bijvoorbeeld Moederdag, een verjaardag of met Valentijn.

Het maken van resin art

Met epoxy kun je allerlei verschillende dingen maken, je kunt het met hout combineren en verschillende meubels maken. Ook vind je epoxy vaak terug in onderzetters, tafels, stoelen en beeldjes. Is dit niet creatief genoeg voor jou? Maak dan je eigen sieraden met epoxy!