Moet je een bedrijfsauto ook anders verzekeren?

Iedereen die met een auto de openbare weg op wil, moet zijn wagen van een verzekering voorzien. Daarmee zorg je er namelijk voor dat wanneer er een keer iets gebeurt, je niet diep in de financiële problemen komt, omdat je de tegenpartij schadeloos moet stellen. Een verzekering voor een auto is echter meer dan dat. Je kunt namelijk een pakket samenstellen dat geheel toegespitst is op jouw behoeften en jouw rijstijl. Hierdoor voldoe je niet alleen aan je wettelijke plicht, maar zorg je ook dat je veel problemen voorkomt. Voor ondernemers is het soms onduidelijk of zij hun bedrijfswagen net zo kunnen verzekeren als hun personenwagen. Wij laten je daarom zien hoe je een goede polis voor je bedrijfsauto samenstelt. Je zult zien dat de verschillen niet zo groot zijn, maar dat ze er wel zijn. 

Welke verzekering kun je het beste voor je busje kiezen? 

Stel, je hebt een busje en je wilt deze graag goed verzekeren. Je kunt dan een bestelautoverzekering Univé afsluiten. Je gaat dan naar de site van deze verzekeraar en daar zul je zien dat je kunt kiezen uit drie polissen: de allrisk verzekering, de WA+ Beperkt Casco en de WA-basisverzekering. Wat heb je nodig? Wij raden je aan om niet enkel te kijken naar de hoogte van de maandelijkse premie. Doe je dit, dan is de kans groot dat je een polis kiest die niet aansluit bij wat je wagen nodig heeft. Hoe weet je wat het beste is voor je auto? Door te kijken naar de leeftijd van je wagen. Is deze nieuw, dan is de allrisk verzekering de beste keus. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud, kies dan voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Tot slot is er de WA-basisverzekering die aangeraden wordt voor auto’s ouder dan negen jaar. Waarom verschillen deze polissen? Omdat een oudere auto een lagere dagwaarde heeft. Hoe lager de dagwaarde, hoe minder rendabel het is om (grote) schade te herstellen. Hieruit volgt dus ook dat het niet verstandig is om een nieuwe auto heel minimaal te verzekeren. Wij zullen dat in het onderstaande meer uitleggen.  

Hoe nieuwer de wagen, hoe rendabeler de reparatie zal zijn

Het verschil tussen de drie basisverzekeringen bestaat niet alleen uit het feit aan welke leeftijd ze gekoppeld worden, maar ook in de mate waarin ze schade dekken. Zoals de naam al aangeeft, dekt de allriskverzekering alle vormen van schade, hoe deze dan ook veroorzaakt is. De WA+ polis is minder uitgebreid en dekt geen schade die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Andere vormen van schade, zoals door brand, diefstal of een aanrijding met een loslopend dier, worden wel door je verzekeraar vergoed. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering die alleen de schade dekt die je anderen hebt toegebracht. Je eigen auto is het vaak niet meer waard om hersteld te worden. In dat geval is het beter om een andere wagen te kopen. 

De aanvullende verzekeringen gaan het verschil maken

Tot slot kun je nog aanvullende verzekeringen toevoegen. Hier vind je de verschillen. Wil je bijvoorbeeld een vrachtwagenverzekering online afsluiten, dan zul je hier andere aanvullingen vinden dan wanneer je je personenauto wilt verzekeren. Wij raden je aan om de aanvullende opties even goed door te nemen, omdat je hiermee je verzekering naadloos afstemt op jouw situatie en wensen. Stel je pakket samen en sluit hem vandaag nog af.