Is het in deze tijd slim om een dure sportauto te kopen?

Op dit moment gaat ons land en eigenlijk vrijwel de hele wereld door een moeilijke periode. Het is namelijk zo dat de inflatie erg hoog is waardoor de kosten van vrijwel alle producten flink stijgen. De lonen stijgen niet in hetzelfde tempo mee waardoor mensen in feite armer worden. Echter, niet iedereen wordt hierdoor geraakt. Als je genoeg geld hebt, kan het alsnog verstandig zijn om niet te veel uit te geven in een tijd als deze. 

Houd rekening met de kosten die bij een dure sportauto komen kijken

In principe kun je op dit moment natuurlijk gewoon een auto kopen als jij het geld hiervoor hebt. Echter, het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de kosten die bij zo’n auto komen kijken anders zijn dan de kosten die komen kijken bij een normale auto. Porsche 944 onderhoud bij ProCar Tilburg is bijvoorbeeld duurder dan het laten onderhouden van een Fiat Panda. Vooral voor de nieuwste modellen van Porsche kan dit zeer prijzig zijn. Ditzelfde geldt voor sportauto’s van andere merken. Het is ook niet zo gek dat dit duurder is, want de onderdelen die worden gebruikt in dure auto’s kosten nu eenmaal meer dan de onderdelen van goedkopere auto’s.

Heb je een stabiel inkomen dat niet zomaar kan verdwijnen?

Als je van plan bent om een dure auto te kopen, is het van belang om te kijken naar de manier waarop je je geld verdient. Mensen die een stabiel inkomen hebben zijn namelijk eerder geneigd om grote aankopen te doen, maar het is juist in een tijd als deze van belang om kritisch te kijken naar hoe je geld verdient. Is er bijvoorbeeld een kans dat je relatieve inkomen afneemt door toedoen van de inflatie of andere factoren? Als dit het geval is, is het misschien slimmer om het aanschaffen van een dure auto nog even uit te stellen. Je weet immers nooit wat de toekomst voor jou in petto heeft en daarom is het verstandiger om voorzichtig aan te doen. Bovendien kun je het geld dat je zou uitgeven aan een auto ook investeren in iets wat je winst oplevert. Voor de prijs van een dure sportauto kun je bijvoorbeeld ook een vakantiehuis kopen dat je kunt verhuren.