De verschillende soorten sauna’s

In een sauna kun je heerlijk genieten van warme lucht, waardoor je hart sneller gaat kloppen en de doorbloeding in je lichaam aanzienlijk wordt verbeterd. Doordat je overtollig zweet, worden veel afvalstoffen afgevoerd, waarnaast je spieren en gewrichten versoepeld worden. Overigens werkt de warmte van een sauna niet alleen in op je lichaam, aangezien ook je geest raakt in een ontspannen staat raakt. Kortom, je voelt je helemaal herboren na een saunabezoekje. Welke soorten sauna’s zijn er eigenlijk om deze ultieme ontspanning te ervaren? In deze blog worden vijf soorten besproken.

1. Finse sauna

De eerste soort sauna is de Finse sauna, ook wel “opgietsauna” genoemd. De temperatuur ligt tussen de 80 en 100 graden en de cabine wordt met een kachel met lavastenen opgewarmd. Deze stenen worden overgoten met water, waardoor veel warmte vrijkomt. Na ongeveer vijftien minuten wordt aangeraden om de frisse lucht weer op te zoeken. Bezoek een keer de Finse sauna van Elite Wellness en ontdek de impact ervan op jouw lichaam.

2. Infrarood sauna

In deze sauna stijgt de temperatuur tot 35 tot 60 graden en de cabine wordt verwarmd door middel van warmte elementen. De infraroodstraling die vrijkomt, werkt rechtstreeks in op je lichaam en is effectief tegen blessures.

3. Kruidensauna

Je komt ook heerlijk tot rust in een kruidensauna, waar reinigende kruiden worden opgebrand. Zo kom je terecht in een cabine vol met bijvoorbeeld munt, rozemarijn of tijm geuren. De temperatuur in deze sauna is ongeveer 70 graden.

4. Stoomcabine

Een vierde soort is de stoomcabine, waar een hoge luchtvochtigheid wordt behouden, namelijk wel 98 procent. De temperatuur ligt rond de 45 graden en het werkt uitstekend tegen ademhalingsproblemen, vermoeidheid en/of een onzuivere huid. De hete stoom wordt namelijk gemengd met reinigende, etherische oliën.

5. Zoutkristallen sauna

Ten slotte kun je in een sauna met zoutkristallen genieten van een gereinigde lucht en temperatuur van 70 graden. Zo worden je luchtwegen goed gereinigd en worden vermoeidheidsklachten en andere kwaaltjes effectief bestreden.

 

Voor welke sauna kies jij om even helemaal tot rust te komen en je zowel lichamelijk als geestelijk herboren te voelen?