3 voordelen aan een rolcontainer bestemd voor afval

Een kantoor, bedrijf of winkelpand, elk met afvalbeheer vereist duurzame containers. Wij van rolcontainer huren Breda verhuren dan ook containers die gemaakt zijn van hoogwaardige, onderhoudsarme materialen, die dan ook vooral geschikt zijn in industriële en commerciële omgevingen. Kunststof rolcontainers zijn er in diverse afmetingen en beschikbaar met vier wendbare wielen of twee starre wielen. Met het realiseren van een efficiënte vuilafvoer haal je maximaal profijt bij een vuilnisprobleem, zonder de omgeving tot last te zijn.

Makkelijk hanteerbaar

Waren tientallen jaren lang, volledig stalen afvalcontainers de favoriete container voor vele afvalproblemen, tegenwoordig hebben kunststof containers de voorkeur. Dat is op zichzelf niet zo gek, een volle stalen container verplaatsen is een stuk zwaarder dan een van kunststof. In het verleden straalde staal een betrouwbare duurzaamheid uit. Deze randvoorwaarde is niet meer van deze tijd.

 

Kunststof rolcontainers zijn vervaardigd van HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) en bieden een sterkte die vergelijkbaar is met een volledig stalen afvalcontainer. Het geeft dezelfde kwaliteit als staal, maar zijn vele malen lichter en dus makkelijker te verplaatsen. Ideaal om mogelijke ergonomische problemen te voorkomen.

Kunststof rolcontainers dumpen schoon en stil

Het probleem kent iedereen, stalen afvalcontainers maken veel lawaai. Wanneer ze mechanisch geleegd worden door een vrachtwagen, betekent dat een hoop herrie in de omgeving door het ijzer-op-ijzer contact. Dit wordt niet door iedereen in dank afgenomen. Heb je een supermarkt, bedrijf of winkel in een woonwijk dan zul je toch je afval kwijt moeten.

 

Er zijn misschien wel meerdere rolcontainers nodig om het afval te scheiden. Stalen containers hebben stalen luiken, het constant open en dicht gooien van deze luiken worden buurtbewoners niet vrolijk van, vooral als dat al begint in de ochtend. HDPE kunststof rolcontainers zorgen voor het stiller dumpen van afval en zijn makkelijker te reinigen dan zijn stalen voorganger.

Verminder het risico op rechtszaken

Een schoon werkterrein en omgeving, betekent minimale risico op ongelukken door zwerfvuil. Stapels vuil voor je werk- of opslagplaats is vragen om een rechtszaak. Afval kan alles omvatten, lege blikken met verfresten, Tl-verlichting, dakbedekking en ga zo maar door, dit valt onder chemisch afval. Afval kun je niet zomaar op een hoop gooien, verbeter het afvalbeheer en voer het op de juiste manier af, om juridische kosten te vermijden. Rolcontainer huren Breda heeft dan ook diverse oplossingen bij elk afvalprobleem voor elk bedrijf.